{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena implementacije projekta "S djecom oko svijeta"

5.6.2014. u 16:56
0
0
Završena implementacije projekta "S djecom oko svijeta"
0
Mobilni-edukativni program Superbus, koji djeluje u sastavu organizacije SOS Dječija sela BiH, završio je implementaciju projekta "S djecom oko svijeta".


Riječ je o projektu koji je finansijski podržala Ambasada Kraljevine Norveške, a kroz čiju su implementaciju djeca imala priliku, na kreativan i zabavan način interaktivnim učešćem, uz međusobnu saradnju, upoznavati karakteristike i specifičnosti vezane za Norvešku, širiti svoja znanja i bogatiti vlastito iskustvo.

Učesnici, su imali mogućnost da nauče kako, od lako dostupnih materijala, izraditi tradicionalni odjevni predmet ili igračke, upoznati se s osnovnim geografskim i historijskim činjenicama, te elementima jezika, kulture, tradicije i običaja, sporta, umjetnosti Kraljevine Norveške.Implementacija projekta je trajala godinu dana, a u radionicama je učestvovalo 2.000 djece i 400 odraslih.
Na 40 lokacija (osnovnih škola, parkova i igrališta) u gradskim i prigradskim naseljima na području cijele BiH – u Sarajevu, Zenici Mostaru, Goraždu, Tuzli, Palama i Istočnom Sarajevu, održano je 70 radionica.

Osnovni ciljevi ovog multikulturalnog projekta usmjereni su na upoznavanje djece i mladih s različitim kulturama u cilju poticaja poštovanja, uvažavanja različitosti i izgradnje multikulturalnog društva.

Kroz Superbus radionice koji se realiziraju po principu učenja kroz igru, djeca će usvojiti nova i proširiti postojeća znanja i specifičnosti o osnovnim geografskim, prirodnim, društvenim i kulturnim odlikama drugih država, s posebnim osvrtom na Norvešku. Cilj je senzibilizirati djecu i mlade prema kulturnoj različitosti, poštovanju i uvažavanju, toleranciji i izgradnji multikulturalnog društva. Jedan od ciljeva projekta je promoviranje dječijih prava i populariziranje metode učenja kroz igru.

Nudeći kreativno-stvaralačke i sportsko-rekreativne sadržaje, Superbus promovira pravo svakog djeteta na igru, bez obzira na socijalnu, ekonomsku, etničku, starosnu, spolnu ili bilo koju drugu pripadnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: