{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena humanitarna akcija za pomoć Filipu Blaževiću: Prikupljeno 6.000 KM

F
24.12.2014. u 20:31
30
2
Završena humanitarna akcija za pomoć Filipu Blaževiću: Prikupljeno 6.000 KM
30
Završena humanitarna akcija  za pomoć Filipu Blaževiću: Prikupljeno 6.000 KM
Filip Blažević
Humanitarna akcija "Sami ne možemo ništa-zajedno možemo sve" koju je u decembru realizirao Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II", u saradnji s Udrugom katoličkih studenata Emaus, za liječenje Filipa Blaževića, mladića oboljelog od akutne leukemije, završena je i prikupljeno je 6.000 KM.
Volonteri iz Kiseljaka, Lepenice, Gromiljaka, Uskoplja, Busovače, Nove Bile i Sarajeva pravljenjem kolača dali su svoj doprinos u realizaciji akcije. Volonteri su na šest prodajnih akcija animirali građane Sarajeva da po cijeni koju sami odrede kupe kolače.

Prva prodajna akcija kolača bila je održana u sklopu koncerta ''Kao nekad pred Božić'' na kojoj je za pomoć Filipa Blaževića prikupljeno 1.150 KM, na drugoj akciji koja je bila realizirana u sklopu programa sv. Nikole u župi Novo Sarajevo prikupljeno je 300 KM.

Na trećoj akciji na Trgu djece Sarajeva od prodaje kolača prikupljeno je 1.067 KM.

U sklopu Božićnog programa za sve studente na području grada Sarajeva, organiziran je i prigodan Božićni program na kojem su volonteri također prodavali kolače te prikupili 244 KM, a na dvije posljednje akcije prikupljena je 1.161 KM i to prodajom kolača, drugi put na Trgu djece Sarajeva.

Na posljednjoj akciji, nakon nedjeljne sv. misa u župi Uznesenja BDM-a, volonteri su od prodaje kolača uspjeli prikupiti 1.124 KM.

Osim prodaje kolača, značaj ove akcije prepoznali su i studenti koji borave u Međunarodnom franjevačkom studentskom domu u Kovačićima, kao i studenti koji borave u studentskom domu ''Ivan Merz'' koji su prikupljali PET ambalažu te sekundarne sirovine te od reciklaže prikupili 209 KM za pomoć Filipu koji se trenutno nalazi na liječenju u Njemačkoj i čeka transplantaciju koštane srži koja bi se, po njegovim riječima, mogla uraditi sljedećeg mjeseca.

Za 20 dana koliko je akcija trajala prodano je više od 4.000 kolača i podijeljeno više od 5.000 promotivnih letaka.

Prvi prodani kolač dostigao je cijenu od 100 KM.

Zahvaljujući velikom broju dobrih ljudi koji su prepoznali i podržali akciji, za liječenje Filipa Blaževića kroz šest prodajnih akcija kolača te jednu akciju reciklaže PET ambalaže i sekundarnih sirovina prikupljeno je 5.256 KM.

Prepoznajući važnost akcije, ali i bitnost spašavanja jedna mlade osobe zbog kakvih Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." i postoji, odlukom ravnatelja Centra za mlade "Ivan Pavao II." prof. dr. Šime Maršića na prikupljeni iznos, Centar za mlade od projektnih aktivnosti izdvojiti će 473 KM, što je u konačnici 6.000 KM za liječenje Filipa Blaževića, saopćeno je iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: