|

Završena humanitarna akcija za pomoć Filipu Blaževiću: Prikupljeno 6.000 KM

Završena humanitarna akcija za pomoć Filipu Blaževiću: Prikupljeno 6.000 KM
30
F
FENA
24.12.2014. u 20:31
2
komentara
30

dijeljenja
Završena humanitarna akcija  za pomoć Filipu Blaževiću: Prikupljeno 6.000 KM Filip Blažević
Humanitarna akcija "Sami ne možemo ništa-zajedno možemo sve" koju je u decembru realizirao Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II", u saradnji s Udrugom katoličkih studenata Emaus, za liječenje Filipa Blaževića, mladića oboljelog od akutne leukemije, završena je i prikupljeno je 6.000 KM.
Volonteri iz Kiseljaka, Lepenice, Gromiljaka, Uskoplja, Busovače, Nove Bile i Sarajeva pravljenjem kolača dali su svoj doprinos u realizaciji akcije. Volonteri su na šest prodajnih akcija animirali građane Sarajeva da po cijeni koju sami odrede kupe kolače.

Prva prodajna akcija kolača bila je održana u sklopu koncerta ''Kao nekad pred Božić'' na kojoj je za pomoć Filipa Blaževića prikupljeno 1.150 KM, na drugoj akciji koja je bila realizirana u sklopu programa sv. Nikole u župi Novo Sarajevo prikupljeno je 300 KM.

Na trećoj akciji na Trgu djece Sarajeva od prodaje kolača prikupljeno je 1.067 KM.

U sklopu Božićnog programa za sve studente na području grada Sarajeva, organiziran je i prigodan Božićni program na kojem su volonteri također prodavali kolače te prikupili 244 KM, a na dvije posljednje akcije prikupljena je 1.161 KM i to prodajom kolača, drugi put na Trgu djece Sarajeva.

Na posljednjoj akciji, nakon nedjeljne sv. misa u župi Uznesenja BDM-a, volonteri su od prodaje kolača uspjeli prikupiti 1.124 KM.

Osim prodaje kolača, značaj ove akcije prepoznali su i studenti koji borave u Međunarodnom franjevačkom studentskom domu u Kovačićima, kao i studenti koji borave u studentskom domu ''Ivan Merz'' koji su prikupljali PET ambalažu te sekundarne sirovine te od reciklaže prikupili 209 KM za pomoć Filipu koji se trenutno nalazi na liječenju u Njemačkoj i čeka transplantaciju koštane srži koja bi se, po njegovim riječima, mogla uraditi sljedećeg mjeseca.

Za 20 dana koliko je akcija trajala prodano je više od 4.000 kolača i podijeljeno više od 5.000 promotivnih letaka.

Prvi prodani kolač dostigao je cijenu od 100 KM.

Zahvaljujući velikom broju dobrih ljudi koji su prepoznali i podržali akciji, za liječenje Filipa Blaževića kroz šest prodajnih akcija kolača te jednu akciju reciklaže PET ambalaže i sekundarnih sirovina prikupljeno je 5.256 KM.

Prepoznajući važnost akcije, ali i bitnost spašavanja jedna mlade osobe zbog kakvih Nadbiskupijski centar za pastoral mladih "Ivan Pavao II." i postoji, odlukom ravnatelja Centra za mlade "Ivan Pavao II." prof. dr. Šime Maršića na prikupljeni iznos, Centar za mlade od projektnih aktivnosti izdvojiti će 473 KM, što je u konačnici 6.000 KM za liječenje Filipa Blaževića, saopćeno je iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II".
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...