BiH
0

Završena akcija "Promil" u Zapadnohercegovačkom kantonu

FENA
MUP Zapadnohercegovačkog kantona završio je akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom "Promil", a koja je počela 22. juna.

"Akciju 'Promil' provodili smo primarno s ciljem otkrivanja i sankcionisanja osoba koje upravljaju motornim vozilima pod utjecajem alkohola, ali sankcionirali smo i ostale prekršaje", izjavio je glasnogovornik MUP-a ZHŽ Damir Čutura.

Po njegovim riječima, tijekom akcije policijski službenici kontrolirali su 1 261 motorno vozilo, a od tog broja izvršeno je 150 detaljnih pregleda vozila i alko testirano 496 vozača.

Iz prometa je isključeno 55 vozača i to 48 zbog alkoholiziranosti i 7 zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita. Također, iz prometa je isključeno i 27 vozila i to 20 zbog neregistriranosti i 7 zbog tehničke neispravnosti, kazao je Čutura.

"Zbog počinjenih prekršaja policijski službenici uručili su vozačima 155 prekršajnih naloga, a podnijeto je i 57 prekršajnih prijava", kazao je glasnogovornik Čutura.

Također, tijekom akcije "Promil" policijski službenici privremeno su oduzeli 600 šteka cigareta raznih marki jer nisu imale odgovarajuće markice, a bile su namijenjene za prodaju na ilegalnom tržištu.