{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen veliki dio radova na uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama

12.10.2017. u 16:15
139
81
Završen veliki dio radova na uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama
139
Završen veliki dio radova na uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama
Građevinski radovi na sanaciji i uređenju dijela Merhemića trga na Ciglanama, koji su započeli sredinom jula ove godine, završili sa postavljanjem granitnih ploča na površini od 600 metara kvadratnih. Na radovima su angažovani radnici građevinske firme "Bosman".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Također je završena izgradnja stepeništa i pristupne rampe za nesmetan prolazak osobama u invalidskim kolicima. Stepenište i pristupna rampa su obloženi novim kulir pločama otpornim na sve vremenske uvjete.

"Ugrađeni su i slivnici, zasađeno dekorativno drveće i postavljen parkovski mobilijar. Pri kraju je izrada metalne konstrukcije na kojoj su postavljene brisoleje kao zaštita od sunca, te još treba završiti polaganje ploča u novoizgrađenoj fontani koja je postavljena na sredini obnovljenog dijela trga. Nova fontana će imati šest nivoa obrađenih granitom u obliku kvadrata niz koje bi se slijevala voda a bit će ugrađena i led rasvjeta", stoji u saopćenju pristiglom iz Kabineta općinskog načelnika Općine Centar.Navode da se radovi izvode na osnovu ugovora za rekonstrukciju dijela trga, kojeg su 23. juna 2017. godine potpisali načelnik Nedžad Ajnadžić, u ime Općine Centar kao finansijera projekta, dok je u ime izvođača radova firme "Bosman" d.o.o. Sarajevo ugovor potpisala direktorica firme Medina Jahić.

"Vrijednost projekta je procijenjena na 286.222 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar iz ovogodišnjeg budžeta. Realizacijom ovog projekta, osim lijepo uređenog centralnog dijela Merhemića trga, biće onemogućen ulazak i prolaz motornim vozilima kako bi se spriječila oštećenja novih ploča na obnovljenom trgu, što je bio problem tokom svih prethodnih godina. Izuzetak čine dostavna vozila koja će imati posebna odobrenja koja će važiti u tačno utvrđeno vrijeme za dostavu", zaključeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: