|

Završen sastanak SDA i SNSD-a: Genjac odbio reći zaključak o Božoviću

Završen sastanak SDA i SNSD-a: Genjac odbio reći zaključak o Božoviću
32
D. Be.
14.1.2020. u 16:46
64
komentara
32

dijeljenja
Završen sastanak SDA i SNSD-a: Genjac odbio reći zaključak o Božoviću Foto: T. S./Klix.ba
Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac nakon današnjeg sastanka SDA i SNSD-a izjavio je da je to forma razgovora i konsultacija koja će biti redovna u budućnosti.
"Imali smo jedan od sastanka za koji predviđamo da će biti redovna forma razgovora i konsultacija između SDA i SNSD-a. Ovaj put je bilo razgovora o temama koje su na dnevnom redu predstojećeg zasjedanja Predstavničkog doma Parlamenta BiH i o nekim pitanjima koja su na dnevnom redu naredne sjednice Vijeće ministara BiH", rekao je.

Na novinarsko pitanje da li su razgovarali o kandidatu za ministra Mlađenu Božoviću, Genjac je poručio da će stav SDA biti poznat do četvrtka odnosno do početka sjednice. On nije želio odgovoriti kojoj odluci je SDA bliže - da li će podržati Božovića ili neće.Istakao je da je razgovarano o Božoviću i da su se strane upoznale o dilemama koje SDA ima o njemu.

"Ovaj vid konsultacija, ne samo između SDA i SNSD-a, već i drugih stranaka je potreban i koristan", rekao je Genjac.

Podsjetimo, SDA zajedno sa SBB-om na Komisiji za pripremu Vijeća ministara BiH nije dala zeleno svjetlo za imenovanje Božovića za državnog ministra, a koji je izbor SNSD-a, odnosno samoincijativni prijedlog Nenada Nešića iz DNS-a.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici zakazanoj za četvrtak potvrđivati imenovanje Božovića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...