{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završen prvi ciklus MRZIM programa

Klix.ba
29.9.2003. u 09:59
0
0
Završen prvi ciklus MRZIM programa
0
Završen prvi ciklus MRZIM programa
Prvi ciklus MRZIM programa (Mladi Razvijaju Zajednicu I Mlade) je zvanično završen 28.09.2003. godine (u hotelu Palas, Sarajevo).
Tom prilikom su podijeljene i diplome za 34 učesnika prvog ciklusa ovog programa, koji implementira Omladinska informativna agencija BiH u partnerstvu sa britanskom organizacijom Allavida i UNV PIP-om (Projekt Izgradnje Povjerenja).

Učesnici koji su uspješno završili program su osposobljeni da:

• Efikasno rade u svojim organizacijama/grupama u cilju zadovoljenja potreba njihovih zajednica i ciljanih grupa (korisnika)
• Primjene principe dobrog menadžmenta
• Razvijaju i implementiraju projekat
• Promovišu aktivnosti i privuku podršku ostalih subjekata u lokalnoj zajednici
• Razumiju principe pristupa razvoju lokalnih zajednica
• Razumiju uloge NVO sektora i zajednički rad sa ostalim NVO-ima, lokalnim vlastima i ostalima

Program MRZIM imao je za cilj odabrati 20 omladinskih organizacija, neformalnih grupa, koje su osnovane i rade u BiH, radi uključivanja u program za izgradnju kapaciteta kroz trening programe, grantove i konsultacije. Osnovni uslovi koji su se zahtijevali od strane učesnika su da direktno rade na unaprjeđenju zajednice kroz pružanje pomoći ili da rade sa ugroženim grupama.

Prvi ciklus MRZIM programa je obuhvatio sjeverozapadnu BiH i zapadnu Republiku Srpsku i implementirano je 17 projekata za mlade: edukativnog, ekološkog i informativnog sadržaja. Učesnici programa su prisustvovali na četiri modul-treninga u periodu od oktobra 2002 do oktobra 2003.godine pod naslovom:
- Zajednički rad za razvoj zajednice
- Učinimo projekat učesnika uspješnim
- Izgradimo jake i efikasne organizacije
- Izgradimo koaliciju za dobrobit zajednice.

Nakon godinu dana implementacije ovog programa ponovo se otvara konkurs za po dva predstavnika iz 20 organizacija/neformalnih grupa iz Hercegovine, Kantona Goražde i jugoistočne Republike Srpske koje imaju za cilj unaprijediti svoj rad kroz edukaciju novih članova organizacije i koje su osnovane i aktivno rade na rješavanju problema mladih u BiH. Uslov je da su nevladine, neprofitne, nepolitičke i nereligiozne.

Debata za studente

29.09.2003. u 22:54

Zatvoren 6. Teatarfest

28.09.2003. u 17:01
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: