|

Završen projekt Plava bolnica

Završen projekt Plava bolnica
0
F
FENA
5.11.2009. u 12:55
0
komentara
0

dijeljenja
Završen projekt Plava bolnica UKC Tuzla
Projekt Plava bolnica sa radioterapijom koji je obuhvatio završetak i opremanje objekta Plave bolnice i izgradnju i opremanje objekta Radioterapija završen u skladu sa Generalnim ugovorom zaključenim po principu "ključ u ruke", saopćeno je iz Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla.
Vrijednost je cjelokupnog projekta 50 753 732 marke. Od toga 20 114 344 marke osigurano je Sporazumom o donaciji između Vijeća ministara BiH i Kraljevine Nizozemske, a ostala su sredstva osigurana Sporazumom o kreditu između Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH, Vlade Tuzlanskog kantona i Fortis banke, sa rokom otplate od 10 godina.

Objekt Plave bolnice sa radioterapijom izgrađen je po najvišim standardima, a oprema je iz linije najsuvremenije opreme koja se trenutno nalazi na tržištu. Ovo je značajan kapacitet i svakako iskorak u tehničko-tehnološkom smislu koji će omogućiti i dalji napredak i primjenu najnovijih medicinskih dostignuća u terapiji i liječenju.

U objektu su smještene Klinika za neurologiju, Klinika za neurokirurgiju, Klinika za kardiovaskularnu kirurgiju, Klinika za plastičnu i maksilofacijalnu kirurgiju i Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, a u drugom objektu potpuno novoizgrađenom radioterapija sa dva linearna akceleratora (aparati s vanjskim vidom zračenja) i jednim aparatom za brahiterapiju, CT-simulatorom za planiranje i određivanje doza zračenja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.