Završen proces prelaska s papirnog na elektronsko podnošenje poreskih prijava u BiH

S
SRNA
17.2.2019. u 11:58
6
13
Završen proces prelaska s papirnog na elektronsko podnošenje poreskih prijava u BiH
6
Završen proces prelaska s papirnog na elektronsko podnošenje poreskih prijava u BiH Ilustracija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U BiH je uspješno okončana velika reforma prelaska sa papirnog na elektronsko podnošenje poreskih prijava, nakon što je 44.037 poreskih obveznika elektronskim putem Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ dostavilo svoje PDV prijave za poreski period januar 2019. godine, saopšteno je iz ove uprave.
Iz UIO napominju da je početkom ove godini otvoreno novo poglavlje u komunikaciji između Uprava i poreskih obveznika, te da će Uprava tokom godine proširivati spektar novih elektronskih usluga koje će biti zanimljive i korisne poreskim obveznicima.

"Cjelokupan proces završen je bez bilo kakvih tehničkih smetnji i nejasnoća. Veliki doprinos ovoj uspješnoj reformi, pored UIO, svakako su dali i poreski obveznici u BiH, koji su vrlo ozbiljno pristupili cijelom procesu uspostavljanja potpuno nove - elektronske komunikacije sa Upravom", navedi se u saopštenju.

Iz Uprave podsjećaju da je 2018. godina bila prelazni period u kojem su obveznici mogli postepeno prelaziti sa papirnih prijava na dostavljanje elektronskih.

"Konstantno je vršena i edukacija obveznika o načinu i prednostima elektronske komunikacije, koja se najviše ogleda u uštedi vremena i novca", navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: