|

Završavaju se radovi na izgradnji i opremanju vrtića u OŠ Aneks

Završavaju se radovi na izgradnji i opremanju vrtića u OŠ Aneks
34
E. LJ.
12.7.2019. u 18:18
8
komentara
34

dijeljenja
1/15
2/15
3/15
4/15
5/15
6/15
7/15
8/15
9/15
10/15
11/15
12/15
13/15
14/15
15/15
Završavaju se radovi na izgradnji i opremanju vrtića u Osnovnoj školi Aneks koja je otvorena početkom protekle školske godine, tako da će stanovnici ovog naselja od naredne školske godine u sklopu škole imati i dječiji vrtić.
Njegovo stavljanje u funkciju doprinijet će ukupnom rješavanju problema listi čekanja na upis djece upredškolske odgojno - obrazovne ustanove na području Općine Novi Grad.

"Iako je škola građena zajedno sa Općinom Novo Sarajevo i Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, Općina Novi Grad samostalno je finansirala izgradnju vrtića, jer ostali partneri u ovom projektu nisu iskazali interes za sufinansiranje tog projekta. Stoga je Općina Novi Grad rebalansom budžeta za 2018. godinu osigurala 280.000 KM, a izvođač radova je u sklopu postojećeg ugovora za izgradnju škole realizirao i radove na preuređenju jednog dijela školskog objekta za potrebe vrtića", saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Naglašavaju da je stavljanje ovog vrtića u funkciju veoma važno jer se nalazi u naselju gdje do nedavno nije bilo ni škole, a sada će njegovi mještani dobiti i obdanište. To je posebno značajno za roditelje koji imaju djecu školskog i predškolskog uzrasta.

Obdaništem će upravljati JU Djeca Sarajeva koja je završila nabavku opreme, kao i upis mališana i prijem stručnog kadra. Vršiteljica dužnosti direktorice JU Djeca Sarajeva Jasmina Čongo potvrdila je da će vrtić "Aneks" svoja vrata za mališane otvoriti 2. septembra 2019. godine, kada i počinje nova školska 2019/2020. godina, kao i da je u vrtić upisano 48 djece u dvije odgojne grupe: odgojna grupa od šest mjeseci do tri godine i odgojna grupa od tri godine do polaska u školu.

"Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano radi na rješavanju problema nedostatka mjesta za boravak mališana. U toku je odabir izvođača radova za vrtić 'Vjeverica' na Alipašinom Polju, a u narednom periodu radit će se na tome da se još neki od prostora u općini Novi Grad stavi u funkciju dječijeg vrtića kako bi se riješio i problem upisa oko 290 djece koja su ove godine ostala neupisana u vrtiće na prostoru Novog Grada", saopćeno je.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...