{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zavodu PIO odobrena kupovina devastiranog objekta Doma penzionera Nedžarići

Klix.ba
17.8.2018. u 13:11
40
20
Zavodu PIO odobrena kupovina devastiranog objekta Doma penzionera Nedžarići
40
Zavodu PIO odobrena kupovina devastiranog objekta Doma penzionera Nedžarići
Foto: K. S./Klix.ba
Vlada FBiH dala je saglasnost Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje da, u skladu s važećim propisima, pokrene postupak kupovine zemljišta od Općine Ilidža, koje obuhvata devastirani objekat Dom penzionera Nedžarići, u iznosu od 3.000.000 KM.
Nakon rješavanja vlasničko-pravnog statusa, Federalni zavod će pokrenuti postupak prodaje Doma penzionera „Nedžarići”, metodom javne aukcije, putem Agencije za privatizaciju Federacije BiH.

Federalna vlada je prihvatila informaciju o zahtjevu Ministarstva sigurnosti BiH za podršku i ispomoć u ljudstvu Graničnoj policiji BiH, te dala saglasnost za angažovanje 50 policijskih službenika koje će obezbijediti Federalna uprava policije u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.

Vlada je prihvatila zahtjev za izdvajanje sredstava tekuće rezerve u iznosu od 50.000 KM, namijenjenih Međureligijskom vijeću u BiH, na ime realizacije finansijskih obaveza proisteklih iz Protokola o saradnji između Federacije BiH i ovog vijeća.

Usvojena je informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o nužnosti ujednačavanja visine taksi i naknada za inspekcijske kontrole roba pri uvozu/izvozu u BiH/FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: