{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zavodu Pazarić donirane sadnice voća

S
11.4.2011. u 14:54
0
0
Zavodu Pazarić donirane sadnice voća
0
Zavodu Pazarić donirane sadnice voća
Predsjednik i članovi Savjeta Mjesne zajednice "Koševsko brdo" posjetili su 5. aprila 2011. godine "Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić". Tom prilikom su predstavnici Mjesne zajednice i Općine Centar osoblju i štićenicima Zavoda uručili donaciju - 25 sadnica voća (jabuka, višnji, trešnji, šljiva...).
Prema riječima sekretara MZ "Koševsko brdo" Vekasa Bugarića, opredijeljenost za doniranje sadnica ima za cilj da se doprinese zaštiti okoline i očuvanju prirode. Direktor Zavoda Jasmin Ćerimagić se zahvalio predstavnicima Mjesne zajednice i Općini Centar na donaciji i kontinuiranom doprinosu stvaranju uslova za bolji i humaniji život osoba sa posebnim potrebama, ističući da je ovoj ustanovi svaki vid pomoći dobrodošao.

Zavod za zaštitu djece i omladine u Pazariću je ustanova za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad djece i omladine sa invaliditetom – sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombiniranim smetnjama. Štićenici Zavoda imaju odgovarajuću medicinsku skrb, hranu i smještaj te su svakodnevno uključeni u radne terapije (grnčarija, izrada tapiserija, rad u stolarskoj radionici, uređenje okućnice, rad u plastenicima i drugo).

Zavod trenutno zbrinjava oko 400 štićenika sa kojima rade i o njima brinu stručnjaci raznih profila koji su neophodni za funkcioniranje ustanove ovakvog tipa, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: