{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zavodu Pazarić donirane sadnice voća

S
11.4.2011. u 14:54
0
0
Zavodu Pazarić donirane sadnice voća
0
Zavodu Pazarić donirane sadnice voća
Predsjednik i članovi Savjeta Mjesne zajednice "Koševsko brdo" posjetili su 5. aprila 2011. godine "Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić". Tom prilikom su predstavnici Mjesne zajednice i Općine Centar osoblju i štićenicima Zavoda uručili donaciju - 25 sadnica voća (jabuka, višnji, trešnji, šljiva...).
Prema riječima sekretara MZ "Koševsko brdo" Vekasa Bugarića, opredijeljenost za doniranje sadnica ima za cilj da se doprinese zaštiti okoline i očuvanju prirode. Direktor Zavoda Jasmin Ćerimagić se zahvalio predstavnicima Mjesne zajednice i Općini Centar na donaciji i kontinuiranom doprinosu stvaranju uslova za bolji i humaniji život osoba sa posebnim potrebama, ističući da je ovoj ustanovi svaki vid pomoći dobrodošao.

Zavod za zaštitu djece i omladine u Pazariću je ustanova za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje, obrazovanje i osposobljavanje za život i rad djece i omladine sa invaliditetom – sa smetnjama u psihičkom razvoju umjerenog, težeg i teškog stepena, kao i lica sa kombiniranim smetnjama. Štićenici Zavoda imaju odgovarajuću medicinsku skrb, hranu i smještaj te su svakodnevno uključeni u radne terapije (grnčarija, izrada tapiserija, rad u stolarskoj radionici, uređenje okućnice, rad u plastenicima i drugo).

Zavod trenutno zbrinjava oko 400 štićenika sa kojima rade i o njima brinu stručnjaci raznih profila koji su neophodni za funkcioniranje ustanove ovakvog tipa, saopćeno je iz Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: