BiH
0

Zavod za udžbenike RS obradovao osnovce na Tjentištu

FENA
Pokloni za mališane (Foto: Zavod za udžbenike RS)
Pokloni za mališane (Foto: Zavod za udžbenike RS)
U povodom Svjetskog dana knjige delegacija Zavoda RS-a za udžbenike posjetila je područno odjeljenje Osnovne škole "Veselin Masleša" u Popovom Mostu kod Foče i uručila 200 naslova knjiga školske lektire.

"Ova donacija itekako nam je dobro došla jer je ova škola usljed ratnih djejstava u potpunosti ostala bez biblioteke, tako da se snalazimo i za potrebe ovdašnjih đaka knjige dovozimo iz Foče i Čelebića", rekao je direktor ove škole Radoje Miletić.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda Slaviša Kovačević najavio je da će, s obzirom na uvjete u kojima se radi u ovoj školi i općini, Zavod za narednu školsku godinu osigurati za sve učenike ove škole nove besplatne udžbenike.

Školu u Popovom Mostu trenutno pohađa 19 učenika, od čega deset Bošnjaka i devet Srba.

"Ukoliko posjetite ovu školu uvjerit ćete se da je jedinstvena u BiH jer je teško uvidjeti razlike u nacionalnoj pripadnosti, na čemu treba zahvaliti učenicima, roditeljima ali i svim prosvjetnim radnicima ove škole“, saopćeno je iz Zavoda.

Također, delegacija Zavoda za udžbenike posjetila je danas i porodicu Govedarica u Foči te uručila novčanu pomoć od 500 KM i vrijedan poklon paket za troje mališana.

Porodica Govedarica je odabrana, jer su prije nešto više od godinu dana ostali bez oca, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći.