|

Zavod za javno zdravstvo potvrdio: Voda u Sarajevu je ispravna

Zavod za javno zdravstvo potvrdio: Voda u Sarajevu je ispravna
116
Piše: N. N.
7.2.2017. u 14:36
58
komentara
116

dijeljenja
Zavod za javno zdravstvo potvrdio: Voda u Sarajevu je ispravna Foto: Arhiv/Klix.ba
JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo kontinuirano provodi monitoring kvaliteta vode na području našeg Kantona, a koja se distribuira iz sistema centralnog gradskog vodovoda.
Prema dospjelim prijavama zaraznih bolesti, u 2017. godini nema povećanog broja slučajeva stomačnih tegoba, odnosno pacijenata s enterokolitisom, a koji se mogu dovesti u vezu s konzumiranjem zdravstveno neispravne vode.

"Naprotiv, naša epidemiološka služba raspolaže podacima o smanjenom broju prijavljenih pacijenata s navedenim tegobama, u poređenju s istim periodom prethodne godine. U sklopu svoje djelatnosti Zavod provodi kontinuirani monitoring kvaliteta i ispitivanje vode na zdravstvenu ispravnost u našim akreditiranim laboratorijama te slobodno možemo reći da je voda zdravstveno ispravna prema važećem Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće", kažu iz Zavoda za Klix.ba.

Terenske i laboratorijske ekipe od početka redukcija provode pojačan monitoring u skladu s kapacitetima te obavještavaju da će se i u budućnosti vršiti pojačan nadzor, a sve s ciljem zaštite zdravlja stanovništva Kantona Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...