{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zavod "Pazarić" odgovorio na optužbe medija

F
10.3.2009. u 12:57
0
0
Zavod "Pazarić" odgovorio na optužbe medija
0
Zavod "Pazarić" odgovorio na optužbe medija
Na poticaj Ministarstva za rad i socijalnu politiku i Vlade Federacije BiH poslije 15 godina čekanja donesen je zakon o preuzimanju prava vlasnika nad ustanovama socijalne zaštite u Federaciji BiH.
Vlada Federacije BiH imenovala je i Upravni i Nadzorni odbor koji su s v.d. direktorom i menadžmentom uspjeli za tri mjeseca registrirati Zavod kod nadležnoga suda u Sarajevu, saopćio je Zavod "Pazarić" objašnjavajući netačne tvrdnje u medijima.

Raspisan je i javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Zavoda, a nijedan djelatnik Zavoda nije ostao bez posla niti je došlo do smanjenja plaća ili povećanja cijena usluga Zavoda.

Ono što zanima ovaj upravni odbor je zakoniti rad ustanove i poboljšanje uvjeta boravka štićenika u Zavodu, saopćeno je.

Zarfa Dupovac vraćena je na posao na temelju pravosnažne sudske presude. Za radno mjesto koje obnaša u Zavodu Dupovac ima validno rješenje koje nijedan sud nije dovodio u pitanje, objašnjavaju iz Upravnog odbora Zavoda "Pazarić".

Dvjema zaposlenicama čije su izjave prenesene javnosti kao jedina istina, izrečena je disciplinska mjera, jer su s njihovih mobitela upućene prijeteće poruke direktoru Salku Čengiću o čemu je obaviještena policija.

"Odgovorno tvrdim da ovim dvjema uposlenicama manipuliraju oni koji se pribojavaju revizije poslovanja Zavoda i koji se ne mogu pomiriti s gubitkom utjecaja na poslovanje i rad ustanove", kazao je predsjednik Upravnog odbora Zavoda Dobrica Jonjić.

Upravni odbor planira okončati proceduru izbora i imenovanje direktora Zavoda sukladno Zakonu i okrenuti se razvojnim projektima i donatorima u svrhu što boljeg tretmana štićenika Zavoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: