BiH
0

Zavod Drin dobio priznanje u Španiji

Klix.ba
"Međunarodna nagrada za vodstvo u imidžu i kvalitetu“, naziv je priznanja koje je JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin, iz Fojnice dobio za svoju humanost i dugogodišnji rad sa osobama sa intelektualnim teškoćama i psihijatrijskim oboljenjima.

Organizacija Global Trade Leaders' Club, sa sjedištem u Madridu, svake godine dodjeljuje ovu vrstu nagrade kompanijama iz svih sfera djelatnosti, čije su organizacijske kvalitete i osobnosti zaslužili ovo međunarodno priznanje.

Tim povodom, upriličena je ceremonija dodjele nagrada i prezentacija nagrađenih kompanija, koja je održana 02. decembra 2013 u Madridu, na kojoj je prisustvovalo 150 biznismena iz više od 30 zemalja svijeta, kao i predstavnici diplomatskog tijela zemlje učesnice.

Zavod Drin je imao čast i priliku da bude jedini predstavnik iz BiH i priliku da među 42 nagrađene kompanije prezentira svoj rad i humanu djelatnost koju obavlja šest decenija.

Nagradu, bronzanu skulpturu, ispred organizatora, v.d. direktorici Karahmet Đeniti uručila je ambasadorica BIH u Kraljevini Španiji, njena ekselencija Jasna Krivošić Prpić, saopćeno je iz Zavoda Drin.