|

Zavirite u unutrašnjost Gradske kafane u Zenici koja svoja vrata otvara naredni mjesec

Zavirite u unutrašnjost Gradske kafane u Zenici koja svoja vrata otvara naredni mjesec
87
E. M.
24.9.2019. u 10:54
39
komentara
87

dijeljenja
1/11 Foto: E. M./Klix.ba
2/11 Foto: E. M./Klix.ba
3/11 Foto: E. M./Klix.ba
4/11 Foto: E. M./Klix.ba
5/11 Foto: E. M./Klix.ba
6/11 Foto: E. M./Klix.ba
7/11 Foto: E. M./Klix.ba
8/11 Foto: E. M./Klix.ba
9/11 Foto: E. M./Klix.ba
10/11 Foto: E. M./Klix.ba
11/11 Foto: E. M./Klix.ba
Radovi na unutrašnjem uređenju Gradske kafane u Zenici privode se kraju, a višemilionski projekt objekta koji je 25 godina predstavljao ruglo u centru grada trebao bi biti završen do kraja oktobra.
Radovi na adaptaciji nekadašnje Gradske kafane u Zenici počeli su u augustu prošle godine kada su u Gradskoj upravi Zenica vlasnik LS-Investa Lulo Senković i gradonačelnik Fuad Kasumović potpisali ugovor u zakupu.

Višemilionski projekt nakon nešto više od godinu privodi se kraju, a nekadašnje ruglo u centru grada, gdje se nalazi Bosansko narodno pozorište, Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Gradska uprava te Sud i Tužilaštvo uskoro će postati reprezent grada kako je to nekada bilo.

Senković je u razgovoru za Klix.ba kazao kako je u protekloj godini bilo mnogo posla koji je u dosta navrata bio prolongiran zbog vremenskih neprilika, prvenstveno produžene zime, kao i drugih poteškoća u vezi s nabavkom namještaja.

"Završili smo mašinske radove, instalacije, grijanje, hlađenje, toalete, šankove i drugu opremu, a trenutno čekamo i da nam stigne još 20 posto namještaja iz Italije. Sve to nas uslovljava da možemo sa sigurnošću reći da će Gradska kafana svoja vrata otvoriti do kraja narednog mjeseca", kazao je Senković.

Glavni zadatak bio je izvršiti adaptaciju objekta, koja je podrazumijevala sanaciju krova, trga ispred objekta, fontane, vanjskog i unutrašnjeg izgleda, a prije samog početka radova u objektu je izvršena i krađa strujne instalacije zbog čega je bilo potrebno izvršiti iznova i radove na strujnoj instalaciji.

Senković kaže da je 25 godina prolazio pored Gradske kafane te da nikada nije mogao vjerovati da će i sam biti dio ove priče.

"Dvadeset pet godina sam prolazio pored ovog, već sada možemo reći, nekada ruševnog objekta i nikada nisam mogao pomisltii da ću biti dio ove priče. Danas kada pogledamo šta smo napravili, zadovoljni smo i sa sigurnošću možemo reći da će ovo biti jedan reprezentativan objekat Zenice gdje će raditi 30 kuhara i konobara. Zadovoljstvo nam je što će naši uposlenici učiti od jednog od najboljih kuhara u BiH Rijada koji nam dolazi iz restorana Fiori Sarajevo", dodao je Senković.

Ono što će ovaj objekat isticati od drugih jesu i pizze koje će se spremati u MaranaForni peći, a kako saznajemo, u sklopu objekta bit će caffe bar, snack bar, restoran, igraonica, cvjećara i drugi prateći objekti.

U prilogu pogledajte trenutno stanje unutrašnjeg i vanjskog izgleda objekta koji će biti završen do kraja oktobra, a idejni Gradske kafane u Zenici radila je Lativa d.o.o. Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...