{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaustavljanje nelegalne prodaje imovine bh. firmi u Srbiji

F
20.8.2008. u 14:52
0
4
Zaustavljanje nelegalne prodaje imovine bh. firmi u Srbiji
0
Zaustavljanje nelegalne prodaje imovine bh. firmi u Srbiji
Povodom nastavka rasprodaje i otuđivanja imovine bh. firmi u Srbiji, Ministarstvo vanjskih poslova BiH je poduzelo sve raspoložive mjere u okviru svojih nadležnosti da bi se ove nelegalne aktivnosti zaustavile.
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj u izjavi Feni, podsjetio je da je poslana diplomatska nota Srbiji te da je otpravnik poslova u Ambasadi BiH u Beogradu dobio izričitu instrukciju da ovo pitanje postavi na vrh prioriteta prilikom svakog sastanka sa srbijanskim zvaničnicima.

- U stalnom smo kontaktu s ministarstvima vanjskih poslova R Hrvatske i Slovenije s kojima nastojimo koordinirati aktivnosti, a sve radi poštivanja potpisanog Sporazuma o sukcesiji, naveo je Alkalaj.

Nažalost, konstatirao je Alkalaj, ove aktivnosti nisu urodile željenim rezultatima te očekuje da će Vijeće ministara BiH uskoro zauzeti jasan stav o ovom pitanju i poduzeti potrebne mjere da bi se ovaj problem od najvišeg državnog značaja riješio.

- U ovom trenutku ne postoji ništa više što bi MVPBiH mogao samostalno uraditi u vezi s ovim pitanjem, a da to već nije učinjeno, izjavio je ministar Alkalaj Feni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: