{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaustaviti i kazniti bespravnu gradnju na Drini

F
11.11.2013. u 16:27
8
17
Zaustaviti i kazniti bespravnu gradnju na Drini
8
Zaustaviti i kazniti bespravnu gradnju na Drini
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, direktor Porezne uprave Federacije BiH Midhat Arifović i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak primili su danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde koju je predvodio premijer Emir Frašto.
Cilj sastanka bilo je pronalaženje najoptimalnijih mjera da bi se zaustavile, kako je rečeno u pismu upućenom iz Vlade ovog kantona federalnom premijeru, "kriminalne aktivnosti vezane za nelegalnu gradnju u vodnom dobru i javnom vodnom dobru u vodotoku rijeke Drine, koje nadležne insitucije Federacije BiH i ovog kantona, nažalost, nisu uspjele spriječiti".

Povod za ovakvo obraćanje vlasti Bosansko-podrinjskog kantona je baspravna gradnja na rijeci Drini koju u proteklih nekoliko mjeseci provodi investitor Admir Radeljaš.

Zaključeno je da se provede zajednička akcija federalnih i kantonalnih organa kako bi se vodotok rijeke Drine zaštitio od dalje devastacije nelegalnom gradnjom i nezakonitom eksploatacijom materijala.

Premijer Nikšić i direktori Arifović i Tirak su obećali punu asistenciju kantonalnim organima kako bi se zaustavile ove nelegalne aktivnosti i dalje uništavanje vodotoka Drine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: