Federalna inspekcija
0

Zatvoreno nekoliko kladionica u KS

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Inspektori Porezne uprave FBiH danas su izvršili kontrolu 15 objekata na području Kantona Sarajevo i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili 11 objekata, saopćeno je iz te uprave.

Od kontroliranih 11 ugostitetljskih objekata zbog nepostojanja odobrenja za rad nadležnog općinskog organa privremeno je zatvoreno sedam objekata. U toku kontrole četiri poslovne jedinice kladionice Derbi Bet Shop u kojima se priređuju igre na sreću klađenjem, inspektori Porezne uprave FBiH su zbog nepostojanja odobrenja za priređivanje igara na sreću Federalnog ministarstva finansija privremno zatvorili tri poslovne jedinice navedene kladionice i izdali četiri rješenja o privremenoj zabrani obavljanja poslovne djelatnosti.

U momentu kontrole zatečena je jedna poslovna jedinica kladionice koju je vlasnik sam zatvorio. U tom slučaju inspektori Porezne uprave FBiH su izdali rješenje o privremnoj zabrani obavljanja djelatnosti jer su imali saznanja da je objekt bio otvoren u periodu prije kontrole. Vlasniku objekta je ostavljen poziv.

Zbog uočenih nepravilnosti izdata su četiri prekršajna naloga i zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Porezna uprava FBiH će nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja ostalih poreznih obveznika u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i ostalim poreznim zakonima.