Modriča
0

Zatvorenik ukrao vozilo

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Patrola policije Staničnog odjeljenja Vukosavlje Policijske stanice Modriča sinoć je privela M.D. (1976.) iz Gradačca, u Federaciji BiH, koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom domu Tuzla, Odjeljenje u Orašju, za kojim je raspisana potraga, jer se nakon isteka odobrenog dopusta nije vratio u tu ustanovu.

Oko 19.30 sati, u Modričkom Lugu policija je prvo pronašla napušteno putničko motorno vozilo ''golf'', koje je dva sata ranije ukradeno sa parkinga u Ulici Miloša Obilića u Modriči.

Operativnim radom, utvrđeno je da se osoba, koja je napustila vozilo, udaljila u pravcu žitnih polja, uzvodno od rijeke Bosne, prema Modriči. Nakon izvršene potrage, pripadnici Policijske stanice Modriča, u romskom naselju u Modričkom Lugu, sakrivenog u žbunju, pronašli su muškarca u vidno pijanom stanju i sa vidnim povredama (ogrebotinama) na tijelu.

Nakon što je pokušao pobjeći, muškarac je lišen slobode. Utvrđeno je da se radi o M.D. iz Gradačca.

Povrijeđenom M.D. je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča, a nakon izvršene kriminalističke obrade bit će predat u nadležnost Kazneno-popravnoj ustanovi.

Protiv M.D. Okružnom tužilaštvu Doboj bit će podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu krađe, saopćeno je iz MUPRS-a.