|

Zatraženo produženje pritvora osumnjičenom u akciji "Reket"

Zatraženo produženje pritvora osumnjičenom u akciji "Reket"
9
F
FENA
26.7.2017. u 19:06
17
komentara
9

dijeljenja
Postupajući tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon kriminalističke obrade u MUP-u ZDK i ispitivanja u prostorijama Tužilaštva, uputio je nadležnom sudiji Općinskog suda u Zenici prijedlog za određivanje mjera pritvora za osumnjičenu osobu A.J., rođen 1978. godine u Zenici.
Osumnjičeni A.J. lišen je slobode zbog postojanja osnova sumnje na višestruko činjenje krivičnih djela "Iznude", a sve to u sticaju sa krivičnim djelima "Nasilničko ponašanje" i "Ugrožavanja sigurnosti", saopćeno je iz službe za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK.

Poslije višemjesečnog rada na otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela i osoba, po nalogu i nadzoru Kantonalnog tužilaštva/tužiteljstva Zeničko-dobojskog kantona, uspješno je realizovana akcija kodnog naziva "Reket", u kojoj su pripadnici Specijalne policijske jedinice i policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona slobode lišili jednu osobu.

Istog dana, na području grada Zenice, izvršeni su pretresi na dvije lokacije, i to porodične kuće, podruma i dvorišta koje koristi osumnjičeni, i stana koje koristi druga osoba, te automobila i motocikla koje je također koristio osumnjičeni.

Tom prilikom oduzet je skupocjeni automobil Audi A6 i skupocjeni motocikl, za koje se sumnja da su proizašli iz vršenja navedenih krivičnih djela, a oduzeta je i dokumentacija u vezi vozila, popratna oprema, mobiteli i 'sim kartice', pancirni prsluk i druge stvari pronađene pretresom.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...