Tužilaštvo KS
5

Zatražen pritvor za četvoricu osumnjičenih zbog ubistva u Ilijašu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo (KS) uputilo je Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS) prijedlog za određivanje mjere pritvora za četvoricu osumnjičenih u vezi s ubistvom u Ilijašu potvrdio je glasnogovornik ovog tužilaštva Alem Hamzić.

Prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora upućen je nakon ispitivanja osumnjičenih Munira Sinanovića, Muamera Karavdića, Armina Halilovića i Damira Hasanovića.

Za prvu trojicu - Sinanovića, Karavdića i Halilovića pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uznemiravanja javnosti, odnosno narušavanja javnog reda, a za četvrtoosumnjičenog Hasanovića, pored pobrojanih razloga, i zbog opasnosti od bjekstva.

Podsjećanja radi, dvije osobe, inicijala I. M. i H. N., preminule su usljed teških povreda koje su u noći sa subote na nedjelju zadobile u tučnjavi u sarajevskoj općini Ilijaš u kojoj je sudjelovalo više osoba uz korištenje hladnog oružja (noževa).

Osumnjičeni su nakon hapšenja i 24-satnog zadržavanja, odnosno kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a KS, u ponedjeljak predani u nadležnost Tužilaštva KS.