|

Zastupniku Sadiku Ahmetoviću smrću prijetio brat Hamdije Fejzića

Zastupniku Sadiku Ahmetoviću smrću prijetio brat Hamdije Fejzića
47
Piše: Er. M.
7.3.2017. u 10:11
83
komentara
47

dijeljenja
Zastupniku Sadiku Ahmetoviću smrću prijetio brat Hamdije Fejzića Sadik Ahmetović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine otkrile su da je zastupniku SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadiku Ahmetoviću prijetnje smrću uputio Jakub Fejzić, brat predsjednika Skupštine Općine Srebrenica Hamdije Fejzića.
Ovu informaciju potvrdio nam je Ahmetović koji je kazao da je prijavio prijetnju nadležnim sigurnosnim agencijama koje su brzo otkrile ko mu je uputio poziv s nepoznatog broja.

"Prema informacijama koje sam dobio, tačni su podaci o tome ko mi je telefonski prijetio smrću moga sina. Kao sto sam i pretpostavljao, radi se o istoj grupi koja je organizovala napad na ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića", rekao je Ahmetović.

Dodao je da se nada kako će Tužilaštvo BiH i policijske agencije do kraja profesionalno uraditi svoj posao.

"Vjerujem u institucije i njihov rad jer je to jedina garancija sigurnosti svih građana i pokazatelj funkcionisanja pravne države", kazao je Ahmetović.

Podsjećamo, Ahmetović je primio poziv s nepoznatog broja telefona, nakon čega mu je muška osoba otvoreno poručila kako će, ako ovako nastavi svoje političko djelovanje, njegova djeca završiti u nekoj od bosanskohercegovačkih rijeka.
Prijavi grešku


Komentari (83)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...