{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnik u Skupštini KS Goran Akšamija pristupio stranci Narod i pravda

Piše: S. H./Klix.ba
19.4.2018. u 11:09
191
142
Zastupnik u Skupštini KS Goran Akšamija pristupio stranci Narod i pravda
191
Zastupnik u Skupštini KS Goran Akšamija pristupio stranci Narod i pravda
Goran Akšamija, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS), bivši član Demokratske fronte i kratko Nezavisnog bloka, od jučer je član novoformiranog političkog pokreta Narod i pravda koji je osnovao bivši premijer KS Elmedin Konaković.
"Kao zastupnik u Skupštini KS bio sam involviran u rad bivšeg premijera, aktivno sam učestvovao i pratio dešavanja. Nakon nečasne i nezakonite smjene premijera Konakovića, čiji sam rad izuzetno cijenio, odlučio sam da podržim novoformirani politički pokret. Želim doprinijeti pozitivnim promjenama i podržati ljude koji će raditi u interesu građana", kazao je za Klix.ba Akšamija.

Osim Akšamije političkom pokretu Elmedina Konakovića u posljednjih nekoliko dana pristupio je i određeni broj akademskih ličnosti. Tako je član Naroda i pravde, tačnije Savjeta za obrazovanje u sklopu te stranke, odnedavno postao i Vedad Smailagić, profesor na Odsjeku za germanistiku na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Prvi je iz regije član Međunarodno naučnog vijeća Instituta za njemački jezik.

Vedad Smailagić
Vedad Smailagić


"Banaliziranje obrazovanja dovelo je do zanemarivanja intelektualnog i kreativnog potencijala mladih ljudi i njihove spremnosti da se uključe u razvojne društvene, političke i ekonomske procese. Vjerujem da će politička stranka Narod i Pravda napustiti prevaziđene povijesne društveno-političke uzore bazirane na nacionalnom i ekonomske uzore bazirane na socijalističkom te da će uspjeti implementirati moderne evropske društvene i ekonomske vrijednosti i time dati veliki doprinos razvoju Bosne i Hercegovine", kazao je Smailagić.

Osim toga, Narodu i pravdi pridružila se i profesorica na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu Sabina Silajdžić.

Sabina Silajdžić (Foto: Klix.ba)
Sabina Silajdžić (Foto: Klix.ba)


"Prema mom skormnom sudu, istinska snaga je samo u jedinstvenoj borbi za ispravne moralne i etične vrijednosti društva, borbi protiv siromaštva, nejednakosti, ekonomskih (ne)sloboda, kao i svih drugih oblika diskriminacije. Snaga je u nama i etičnim vrijednostima koje nosimo, u našoj ljudskoj i profesionalnoj odgovornosti. Snaga je u znanju. Snaga je u želji i htijenju da gradimo sistem temeljen na slobodama i pravima, međusobnom uvažavanju. Snaga je u mirenju i pomirenju. Snaga je u istrajnosti i dosljednosti uspostave i primjene viših etičkih i civilizacijskih principa vladavine. Osjećam moralnu odgovornost i obavezu da, u okviru svojih mogućnosti i znanja, dam skromni doprinos u osiguranju boljeg sutra, ponukana prije svega odgovornošću prema budućim generacijama - svojoj djeci, svojim studentima", istakla je Silajdžić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: