Michael Brand
1.2k

Zastupnik njemačkog CDU-a: Schmidt je napravio veliku štetu svojom akcijom neposredno pred izbore

S. M.
Michael Brand
Michael Brand
Zastupnik CDU-a u njemačkom Bundestagu Michael Brand kazao je da je Schmidtova akcija neposredno prijed izbore nanijela ozbiljnu štetu čime je uveliko izgubio povjerenje.

"Bosna i Hercegovina ne smije postati igraonica opasnih nacionalista koji odavno žele da unište ovu lijepu zemlju", rekao je.

Dodao je da su sigurnost, vladavina prava i demokratija vrijednosti na koje se mnogi obični građani BiH zalažu i oslanjaju na podršku Evrope, a protiv korumpiranih "elita" koje ne misle na svoj narod, već na svoj džep.

"Berlin mora odigrati znatno aktivniju ulogu u stavljanju znaka stop za nacionaliste, pogotovo jer oni ugrožavaju i našu stabilnost. Ovo je igra s vatrom. Ne diplomatske riječi, već aktivna akcija", kazao je.

"Između nacionaliste Dodika i predsjednika Srbije Vučića odavno postoji za rat spremna osovina prema diktatoru Putinu u Moskvi", istakao je.

On smatra da čak i nacionalistički političari poput Čovića i hrvatskog predsjednika Milanovića neodgovorno dižu tenzije i "pokušavaju sjekiru zabiti u BiH".

"Schmidtova akcija neposredno prije izbora nanijela je ozbiljnu štetu, i time je uveliko izgubio povjerenje", rekao je.

Istakao je da je sada važno ne voditi huškaćku politiku nego braniti demokratske principe u BiH.

"Jedan čovjek, jedan glas, jedinstvena Bosna", zaključio je Brand.