Skupština KS
9

Zastupnik NiP-a uputio incijativu za rješavanje problema mladih u vezi sa subvencijama za kupovinu nekretnine

F. H.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Elvis Vreto (Narod i pravda), zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo najavio je podnošenje incijative za rješavanje problema subvencija za kupovinu stanova u Kantonu Sarajevo i nezadovoljstva dijela mladih zbog iznosa koji su dobili.

"Druga inicijativa za rješavanje problema oko visine isplate sredstava, za aplikante sa konačne liste po javnom pozivu iz 2023. godine za sufinansiranje rješavanja stambenog pitanja mladih i koji predaju za isplatu sredstava na osnovu odluke Vlade KS o linearnoj isplati na način da im se omogući u javnom pozivu u 2024. godini isplata razlike sredstava, podnošenjem posebno kreiranog zahtjeva kako bi se aktualni problem oko visine iznosa sufinansiranja i podrške rješio u obostranom interesu i na zadovoljstvo aplikanata koji su ispunili uslove u 2023. godini", naveo je Vreto.

Naveo je da u javnom pozivu za 2024.godinu planirati sredstva i putem kreiranja uslova, definisati aplikante koji su ispunili uslove iz 2023.godine za isplatu razlike sredstava do iznosa koji će biti definisan u javnom pozivu za 2024. godinu i na osnovu konačne odluke Vlade KS o visini isplate.

Podsjećamo, dio mladih koji su dobili subvenciju za rješavanje stambenog pitanja u Kantonu Sarajevo nezadovoljan je iznosom od nešto više od 4.000 KM što je znatno manje u odnosu na subvencije koje su isplaćene u prethodnim godinama.