GRAS
0

Zastupnici Skupštine KS prihvatili prijedlog o razrješenju Harisa Gušića

Klix.ba
Haris Gušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Haris Gušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Odlukom zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo prihvaćen je prijedlog da se Haris Gušić razriješi dužnosti privremenog upravitelja KJKP GRAS.

Nakon imenovanja Adema Zolja za novog premijera Kantona Sarajevo i potvrde nove Vlade KS održana je rasprava o Informaciji privremenog upravitelja KJKP GRAS Harisa Gušića o realizaciji mjera za sanaciju i reorganizaciju tog preduzeća.

Šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS Mirza Čelik je prilikom razmatranja Informacije u prijedlogu naveo zaključke među kojima su ukidanje privremene mjere rada upravljačkih tijela, rješenje o razrješenju dužnosti privremenog upravitelja i pokretanje imenovanja upravljačkih tijela GRAS-a, Skupštine, Nadzornog odbora i Uprave.

Prijedlog Mirze Čelika je dobio podršku zastupnika u Skupštini KS s obzirom na to da je 18 zastupnika glasalo "za", suzdržanih je bilo četvero, dok je dvoje bilo protiv.

Čelik je kazao da su gubici smanjeni, ali da privremeni upravitelj treba pomoć u vidu Skupštine KS i Nadzornog odbora. On je istakao da bi bilo poželjno da jedna karta vrijedi za prijevoz vozilima i GRAS-a i Centrotransa, zbog čega je istakao potrebu za radnim sastankom s rukovodstvom Centrotransa.

Gušić, koji će do izbora novog direktora ostati na poziciji privremenog upravitelja, u svom izlaganju je istakao da su mjesečni gubici smanjeni na manje od 600 hiljada KM, a bili su milionski, te novoj upravi zaželio još kvalitetniji rad.

Ono što sada slijedi jeste da će Vlada KS predložiti Skupštinu GRAS-a koja će izabrati Nadzorni odbor koji će izabrati novog direktora.