BiH
4

Zastupnici Skupštine KS osudili ubistvo Armena Dulića

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo nakon mnogobrojnih pitanja, inicijativa i odgovora, razmatraju Informaciju o stepenu realizacije skupštinskih zaključaka za čiju je realizaciju zadužena Vlada KS.

O zaključcima Vlade KS koja je osudila gnusno ubistvo vozača tramvaja Armena Dulića, zastupnike je izvijestio v.d. premijer KS Muhamed Kozadra.

Naime, Vlada KS zadužila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da pojača prisustvo policijskih patrola na prijevoznim linijama na kojima postoje rizici napada na vozače i kontrolore ovog preduzeća, a koje će odrediti KJKP „GRAS“.

Zaključila je i da se pojača unutrašnja sigurnost vozača ugradnjom specijalnih kabina za vozače u svim prijevoznim sredstvima, a potom će poduzeti sve aktivnosti kako bi se porodica ubijenog vozača Armena Dulića adekvatno zbrinula.

U prvom koraku bit će plaćeni troškovi dženaze i ukopa Dulića, a zatim će osigurati stipendije za školovanje njegove djece te zaposlenje supruge, a najavljeno je i donošenje adekvatnih propisa kojim će se dodatno urediti i unaprijediti sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Zastupnici su bez rasprave jednoglasno primili k znanju ovu informaciju.

Zastupnik Elmedin Konaković je pohvalio rad Ministarstva kulture i sporta KS koje je jedino odgovorilo na sve inicijative i pitanja zastupnika SKS-a.

Predsjedavajuća SKS Mirjana Malić je kazala da nije bilo nerealiziranih zaključaka, na šta je reagirao zastupnik Branislav Crnogorac i kazao da nisu svi zaključci realizirani jer nema sistematičnosti i konzistentnosti u radu.

Kemal Ademović je zaključio da u daljem radu ne bi bilo polemike, da sekretar SKS-a napravi selekciju realiziranih ili nerealiziranih zaključaka Vlade KS i to dostavi zastupnicima.

Nakon iscrpnih informacija, zastupnici su počeli raspravu Prijedlogu Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija KS-a.