{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnici Skupštine KS biraju ministra obrazovanja

F
23.1.2014. u 08:11
5
15
Zastupnici Skupštine KS biraju ministra obrazovanja
5
Zastupnici Skupštine KS biraju ministra obrazovanja
Foto: Klix.ba
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo trebali bi se danas na sjednici izjašnjavati o Prijedlogu odluke o potvrđivanju imenovanja ministra Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Za ovo ministarsko mjesto predložen je Mladen Milosavljević.
Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine KS Elmedin Konaković ranije je Agenciji FENA kazao da Kanton Sarajevo treba ministra obrazovanja posebno zbog nagomilanih problema u osnovnom, srednjem i visokom obrazovanju.

Potcrtao je da je osim toga potrebno raditi na budžetu ovog ministarstva zbog čega je važno da Kanton dobije ministra obrazovanja, nauke i mladih.

Kanton Sarajevo nema ministra u ovom resoru nekoliko mjeseci nakon što je prethodni ministar Damir Marjanović podnio neopozivu ostavku.

Milosavljević je trenutno zaposlen u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. Doktorirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu. Autor je deset knjiga i više od 100 stručnih, naučnih i stručno publicističkih radova.

Izabrani je nastavnik Fakulteta kriminalističkih nauka u Sarajevu i Visoke škole unutrašnjih poslova u Banjoj Luci. U policiji Bosne i Hercegovine prisutan je više od 20 godina na različitim pozicijama u oblasti forenzike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: