Zastupnici pitali koliko je ugovora o djelu sklopljeno u ministarstvima vlade Edina Forte

Piše: Er. M./Klix.ba
23.1.2019. u 12:08
28
44
Zastupnici pitali koliko je ugovora o djelu sklopljeno u ministarstvima vlade Edina Forte
28
1/13 Foto: M.O./Klix.ba
2/13 Foto: M.O./Klix.ba
3/13 Foto: M.O./Klix.ba
4/13 Foto: M.O./Klix.ba
5/13 Foto: M.O./Klix.ba
6/13 Foto: M.O./Klix.ba
7/13 Foto: M.O./Klix.ba
8/13 Foto: M.O./Klix.ba
9/13 Foto: M.O./Klix.ba
10/13 Foto: M.O./Klix.ba
11/13 Foto: M.O./Klix.ba
12/13 Foto: M.O./Klix.ba
13/13 Foto: M.O./Klix.ba
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici tražili su od Vlade KS da dostavi jasnu informaciju o prijemu uposlenika u kantonalna ministarstva od imenovanja novog saziva izvršne vlasti. Zastupnike su zanimale i određene javne nabavke, kao i upotreba jezika u školama u KS.
Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik kazao je na današnjoj sjednici kantonalnog organa zakonodavne vlasti kako raspolaže informacijama da je novi saziv Vlade KS nastavio zapošljavati osobe u organima vlasti.

On je od predsjednika Vlade Kantona Sarajevo Edina Forte tražio da mu odgovori da li su sklapani novi ugovori o radu, o kakvim ugovorima je riječ te u konačnici u kojim je ministarstvima vršen prijem.

Forto je odgovorio da su svi resori zaduženi da dostavljaju mjesečne izvještaje te da će, čim Vlada KS bude imala potpunu informaciju, dostaviti podatke i zastupniku Čeliku.

Riječ je uzela i zastupnica SDP-a Segmedina Srna-Bajramović koja je tražila od nadležnih organa da ispitaju javne nabavke preduzeća u vlasništvu Kantona Sarajevo. Ona je rekla kako je javno preduzeće Sarajevogas pokrenulo postupak javne nabavke radi organizacije tombole (1.783,00 KM), dok su KJKP Tržnice-Pijace pokrenule postupak za nabavku usluge raftinga (5.791,50 KM).

Zastupnica SDA Amra Hasagić tražila je od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS da objasni davanje četvrtog naziva jezika u Kantonu Sarajevo kada je već jasno definisano na kojim jezicima se izvodi nastava.

Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić odgovorila je da zakon jasno kaže kako se o jeziku treba izjasniti i manjina, a kojih je osam posto. Kako kaže, za tih osam posto objašnjeno je da mogu koristiti bosanski, hrvatski i srpski.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: