|

Zastupnici Koalicije Domovina će napustiti posebnu sjednicu NSRS

Zastupnici Koalicije Domovina će napustiti posebnu sjednicu NSRS
0
F
FENA
27.2.2017. u 13:08
41
komentara
0

dijeljenja
Zastupnici Koalicije Domovina će napustiti posebnu sjednicu NSRS Foto: FENA
Zastupnici Koalicije "Domovina“ Admir Čavka najavio je da će zastupnici te koalicije, nakon što iznesu svoje stavove, napustiti današnje posebno zasjedanje Narodne skupštine RS-a o Informaciji o zahtjevu za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije.
"Prisustvovat ćemo početku sjednice i iznijeti svoj stav u vezi s procesom revizije presude", rekao je Čavka novinarima uoči posebnog zasjedanja.

U Skupštini RS-a trebalo bi da počne posebna sjednica entitetskog parlamenta o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Zastupnicima će se, kako se očekuje, obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Srpski predstavnici vlasti očekuju da se na tom posebnom zasjedanju zauzeme stav i o načinu budućeg djelovanja predstavnika RS-a u bh. institucijama.

Tvrde da su bošnjački lideri podnošenjem "nelegitimnog i vaninstitucionalnog zahtjeva za reviziju presude izazvali najveću krizu u BiH nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma".

S druge strane, bošnjački zvaničnici smatraju da ne stoje ovakve tvrdnje te da je reakcija srpske strane pretjerana i da ratne žrtve zaslužuju pravdu.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...