BiH
2

Zastupnici HDZ-a 1990 učestvovat će u radu Parlamenta FBiH

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjedništvo HDZ 1990-a odlučilo je da će zastupnici te stranke prisustvovati proširenoj sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije BiH, sazvanoj za ponedjeljak, 24. juni.

Kako je saopćeno iz te stranke, Predsjedništvo HDZ 1990 na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, zaključilo je da će zastupnici HDZ-a 1990 na spomenutoj sjednici prezentirati ranije definirana stranačka stajališta i stajališta Hrvatskoga narodnoga sabora o preustroju Federacije BiH i BiH.

Na sjednici stranačkog predesjedništva razmatrani su prijedlozi saborskih dokumenata za izborni sabor HDZ-a 1990, koji se treba održati 6. jula u Sarajevu. Razmotreni su prispjeli prijedlozi nakon javne rasprave u nižim organizacijama, te zadužena nadležna povjerenstva da pripreme konačan prijedlog do sljedeće sjednice Predsjedništva.

Vezano za spekulacije u javnosti o načinu glasovanja zastupnika o smjeni predsjednika Federacije BiH Živka Budimira na posljednjoj sjednici Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije BiH, razjašnjeno da uopće nije bilo izjašnjavanja o smjeni Živka Budimira, saopćeno je iz HDZ-a 1990.