zastupnica u skupšti
0

Zastupnica u Skupštini KS Mersiha Mehmedagić pristupila Narodu i pravdi

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Stranci Narod i pravda pridružila se Mersiha Mehmedagić zastupnica u Skupštini KS u kojoj je svoj mandat obavljala kao nezavisni član nakon što je napustila Demokratsku frontu (DF).

Iz stranke Narod i pravda su saopštili da sada imaju šest zastupnika u Skupštini KS te da su tako postali druga najjača parlamentarna stranka u Kantonu Sarajevo. Mehmedagić je navela kako će nastojati doprinijeti razvoju ciljeva ove stranke.

"Kroz dosadašnje političko iskustvo shvatila sam da je šutnja zlato samo za one koji se, ne radeći ništa, nikome ne zamjeraju. Upravo zato, biti neprimjetan i nečujan u društvu opterećenom nepravdom i korupcijom je komformizam, ali i saučesništvo. Podići svoj glas protiv nepravde i kada imaš moć da odlučuješ i kada je ta moć samo u glasnom otporu je moj izbor i najjači razlog zašto se priključujem Narodu i pravdi", kazala je Mehmedagić.

Predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković naveo je kako ga posebno raduje jačanje statusa žena u politici te što u ovu stranku čini sve veći broj ambicioznih, pametnih i hrabrih članica

"Jako mi je drago što je zasigurno najagilnija zastupnica Skupštine KS izabrala baš Narod i pravdu za nastavak svoje političke karijere. Imali smo izuzetno dobru komunikaciju za vrijeme mog mandata, a i Mersiha se isticala svojim dobrim i konkretnim primjedbama i prijedlozima koji su poboljšavale sveukupnu politiku i rad Vlade KS. Nemam sumnju u njen dalji rad koji će i nama, a posebno svim građanima, biti od izuzetnog značaja", zaključio je Konaković.