Predložili ga na poziciju
770

Zašto se direktor Hitne pomoći u Sarajevu učlanjuje u SDA ako je član još od 2018.

N. V.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Direktor Hitne pomoći u Sarajevu Adem Zalihić je u posljednjih nekoliko dana u fokusu javnosti zbog najave njegove smjene, za što optužuje aktuelnu vlast u KS. Nakon toga je gostovao u nekoliko medija gdje je isticao da planira postati član SDA, no čini se da ta izjava nije tačna.

Naime, Zalihić člansku karticu ove stranke ima još od 2018. godine, a upravo SDA ga je i predložila na poziciju direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Članska karta Adema Zalihića
Članska karta Adema Zalihića

Osim njegove članske kartice, postoji i dokument koji dokazuje ove tvrdnje, a riječ je o zapisniku sa sjednice Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA, koja je održana 19. aprila 2018. godine.

Zapisnik sa sjednice SDA na kojoj je predložen za direktora Hitne pomoći u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Zapisnik sa sjednice SDA na kojoj je predložen za direktora Hitne pomoći u Sarajevu (Foto: Klix.ba)

U dokumentu stoji da je Zalihić obrazložio svoju biografiju, zatim je otvorena rasprava, a nakon toga je u SDA i jednoglasno izglasano da Zalihić bude predložen za v. d. direktora Hitne pomoći.

Šta se u međuvremenu dogodilo pa Zalihić najavljuje učlanjenje u stranku, nije u potpunosti jasno. Ovim povodom kontaktirali smo i gospodina Zalihića, ali nije odgovarao na naše pozive.