Zašto odgajamo agresivne muškarce?

S
Sarajevo-x.com
14.12.2009. u 14:47
0
17
Zašto odgajamo agresivne muškarce?
0
Zašto odgajamo agresivne muškarce? Foto: Ilustracija
Velika sala zgrade državnih institucija BiH u srijedu, 16. decembra, ugostit će učesnike konferencije na temu "Mladići i nasilje - putevi za promjene", na kojoj će biti riječi o tome "zašto odgajamo agresivne muškarce" i "postoji li alternativa". Konferencija će trajati od 10 do 16.30 sati, saopšteno je iz Udruženja Infohouse.
Kakvu budućnost stvaramo? Ko je pravi muškarac? Postoji li rješenje za porast agresivnosti mladća te mjere kako bi se ovaj problem koji je u stalnom porastu riješio? Neka su od pitanja na koje će se odgovoriti u srijedu na konferenciji pod pokroviteljstvom Nikole Špirića predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, u organizaciji CARE Internationala. Javnosti će biti ekskluzivno prezentirano jedinstveno istraživanje dimenzija maskuliniteta i nasilja u tri države (BiH, Srbiji i Hrvatskoj) koje je provela organizacija CARE International u saradnji sa partnerima.

Cilj ove konferencije je i promoviranje novog edukativnog modela koji sprječava nasilje među mladima, tako da doprinosi razvoju zajednica i društva u cjelini. Biće predložene mjere i politike u radu odgovornim institucijama čiji su predstavnici poput Bariše Čolaka, ministar pravde BiH, Melihe Alić - ministrice obrazovanja FBiH, Antona Kasipovića, potpredsjednika Vlade Republike Srpske i ministra prosvjete i kulture RS, pozvani da aktivno učestvuju, kao i Jan Braatha, ambasador Kraljevine Norveške. Predstavnici kluba "Budi muško" (dijela projekta Inicijativa mladića) također će se obratiti učesnicima konferencije.

Konferencija se odvija u okviru projekta "Inicijativa mladića" koji realizuju CARE International i devet međunarodnih i lokalnih partnerskih organizacija. S obzirom da je ovo regionalan projekat, planirano je održavanje ove konferencije i u Zagrebu 14.12. i Beogradu 18.12.2009.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: