Poruka stranci?
10

Zašto na predstavljanje kandidata SDA u Sarajevu danas nije došao Semir Efendić

S. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Stranka demokratske akcije (SDA) u Kantonu Sarajevo danas je na Žutoj tabiji predstavila svoje kandidate (načelnike) za predstojeće lokalne izbore. Ipak, među njima nije bilo Semira Efendića, kandidata za Novi Grad, niti nosioca liste za tu općinu.
Jedinstvo koje je kantonalna SDA danas pokušala predstaviti nije potpuno s obzirom na to da je kandidat za novi mandat načelnika Novog Grada Semir Efendić evidentno bojkotovao današnje predstavljanje.

Također, današnjem skupu nije prisustvovao ni nosilac liste za Općinsko vijeće Novi Grad Nezir Hadžić.

Iz ovoga se može čitati jasno nezadovoljstvo Kantonalnim odborom SDA Sarajevo s obzirom na to da je Efendić već ranije iznosio svoje nezadovoljstvo još od izbora predsjednika te organizacije i afere "Asim" koja je objelodanjena u martu ove godine.

U međuvremenu je vrh SDA formirao komisiju u sastavu Denis Zvizdić, Safet Softić i Mirsad Zaimović koja je trebalo da donese zaključke u cilju iznalaženja rješenja za probleme na koje Efendić upozorava kada je riječ o KO SDA.

Međutim, ta komisija nikada nije donijela nikakav zaključak, a vrh stranke je sve to prešutio. Efendić na ovaj način šalje jasnu poruku o tome šta misli o rukovodstvu KO SDA i kako će se ponašati u budućnosti.

Efendić će voditi svoju kampanju, a kakav će odnos imati prema kantonalnom rukovodstvu SDA u narednom periodu vjerovatno će zavisiti i od njih samih.