U hodniku
1.1k

Zastava RS-a ponovo ispred Dodikovog kabineta u Predsjedništvu BiH

SRNA
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Zastava Republike Srpske ponovo je postavljena ispred kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Predsjedništva u Sarajevu, potvrdio je Srni savjetnik za ustavno-pravna pitanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragoljub Reljić.

Zastava Republike Srpske prvi put je postavljena ispred kabineta u petak, ali je u večernjim časovima uklonjena na zahtjev kabineta člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Zastava RS-a bila je istaknuta, pored zastave BiH, u svečanom salonu i kada je Dodik primao akreditivna pisma ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića.

Dodik je nakon toga izjavio da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsjedništva nedopustivo i skandalozno.

On je poručio da ga noćni atak na zastavu Republike Srpske neće spriječiti da ona uvijek bude istaknuta ispred njegovog kabineta i tamo gdje se on nalazi kad god je i dokle god je u zgradi Predsjedništva BiH, svidjelo se to kome ili ne.

S druge strane Džaferović je oštro osudio postavljanje zastave entiteta u hodniku koji je zajednička prostorija svih uposlenika i članova Predsjedništva BiH