BiH
9

Zastava Bosne i Hercegovine ponovo na olimpijskom jarbolu u Kanadi

FENA
U organizaciji Bosanskohercegovačkog kulturnog centra iz Vancouvera i uprave Zimskog olimpijskog parka iz Whistlera, domaćina Zimskih olimpijskih igara 2010., drugi put je na olimpijski jarbol svečano podignuta zastava Bosne i Hercegovine.

I prošle godine Bh. kulturni centar iz Vancouvera je organizovao kulturnu manifestaciju "Dani BiH u zapadnoj Kanadi" u čijem sklopu je bila i ceremonija dizanja zastave.

Ove godine je nastavljena tradicija podizanja zastave i proglašenja sedmice Bosne i Hercegovine na olimpijskim borilištima.

Direktor Olimpijskog parka Lindsay Duran u svom govoru je biranim riječima govorio o Bosni i Hercegovini, naglasivši da je ovo ujedno i jednistven događaj da jedna kulturna asocijacija u Kanadi traži da se zastava domovine iz koje potiču njeni članovi vijori na olimpijskim borilištima.

Na ovaj način su građani Bosne i Hercegovine koji žive u ovom dijelu svijeta pokazali da je promocija njihove domovine, kulture, tradicije i običaja uspješna, živa i, što je najvažnije, naišla je na odličan prijem kod Kanađana, saopćeno je iz Bh. kulturnog centra iz Vancouvera.