{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zasad 15 kandidata za direktora DEI BiH

F
5.3.2009. u 10:43
0
0
Zasad 15 kandidata za direktora DEI BiH
0
Zasad 15 kandidata za direktora DEI BiH
U Agenciju za državnu službu BiH (ADSBiH) stiglo je više od 15 prijava na konkurs za izbor novog direktora Direkcije za evropske integracije BiH (DEI), koji će konačno naslijediti Osmana Topčagića, izjavio je danas za Fenu pomoćnik direktora ADSBiH Zlatko Akšamija.
On je, međutim, dodao da, iako je rok za prijave na konkurs istekao 24. februara ovaj broj možda nije konačan jer je dosadašnja praksa pokazala da je moguće da putem pošte pristigne još prijava iz inozemstva.

Prema zakonu, sada se čeka istek roka od mjesec dana za tehničke pripreme kada će početi daljnja konkursna procedura.

Akšamija je naveo da bi se konstituirajući sastanak komisije za izbor direktora DEI-a mogao očekivati najranije 25. marta. Komisiju za izbor formira ADSBiH i u njoj će biti dva člana po izboru Vijeća ministara BiH i tri po izboru ADSBiH iz reda eksperata.

Kada se utvrdi koji aplikanti ispunjavaju uvjete iz konkursa, a nemaju položen javni ispit, mora se zakazati polaganje javnog ispita, bez obzira na to da li se radi o jednom ili više njih.

Nakon polaganja javnog ispita, Agencija dostavlja komisiji obavijest o uspješnim kandidatima. Onda se komisija sastaje i zakazuje pismeni dio stručnog ispita. Naredni korak je intervju (ili usmeni dio stručnog ispita) s kandidatima koji su uspješno prošli pismeni dio stručnog ispita.

Tada se pravi lista kandidata koji su položili i stručni ispit. Onda komisija tu listu dostavlja Agenciji, koja je, zajedno sa svojim mišljenjem, prosljeđuje Vijeću ministara BiH.

Vijeće ministara, u skladu sa zakonom, može izabrati bilo kojeg s liste uspješnih kandidata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: