Predložen pritvor
0

Zaposlenik Vlade u Brčkom uhapšen zbog sumnje u namještanje zaposlenja u zamjenu za novac

A. K.
Sjedište Vlade u Brčkom (Foto: A. K./Klix.ba)
Sjedište Vlade u Brčkom (Foto: A. K./Klix.ba)
Tužilaštvo Brčko distrikta pod svoj nadzor je stavilo 48-godišnjeg Senada Alića, službenika tamošnje vlade koji je prije dva dana uhapšen zbog sumnje da je primio novac radi trgovine utjecajem u zapošljavanju.

Pod nadzorom brčanskog tužilaštva, u sklopu provođenja posebnih istražnih radnji, Policija Brčko distrikta prije dva dana je uhapsila službenika Odjela za zdravstvo i ostale usluge Senada Alića, nakon što je, uz obećanje zaposlenja, od jednog građanina uzeo novac.

"Sumnja se da je Alić nekoliko dana ranije osobi S. A., angažiranoj u istom odjelu po ugovoru, ukazao na javni konkurs na kojem bi mu za novac mogao osigurati da bude izabran, zatraživši od njega da se izjasni koliku sumu novca je za to spreman isplatiti. Zaposlenik službe za boračko-invalidsku zaštitu uhapšen je pošto mu je S.A. po njegovim uputama u auto ostavio kovertu s traženim iznosom novca, koji je po osumnjičenom trebalo predati komisiji za zapošljavanje radi dokazivanja 'ozbiljnosti' kandidata", naveli su iz Tužilaštva u Brčkom.

Nakon kriminalističke obrade u policiji, Senad Alić je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sproveden u prostorije tužilaštva, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanja dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te usljed opasnosti od utjecaja na svjedoke, tužilaštvo je predložilo sudu da odredi pritvor osumnjičenom.