Renoviranje u toku
0

Započela rekonstrukcija prostorija novog Centra za zdravo starenje

Klix.ba
Predstavnici Općine Centar obišli su u petak, 5. maja 2017. godine prostorije u Ulici Muhameda Kantardžića broj 3 čije je renoviranje u toku, a gdje će biti smješten budući Centar za zdravo starenje koji će biti dostupan stanovnicima općina Stari Grad i Centar.

Podsjećamo, načelnici pomenutih lokalnih zajednica Ibrahim Hadžibajrić i dr. Nedžad Ajnadžić potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji na implementaciji projekta Centar za zdravo starenje. Memorandumom o razumijevanju definisani su ciljevi i principi saradnje kao i obaveze i odgovornosti općina u vezi sa implementacijom projekta otvaranja Centra za zdravo starenje.

Savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić je kazao da će nove prostorije za osobe treće životne dobi imati oko 200 kvadratnih metara ukupne površine.

"Rekonstrukcija prostorija je u toku, a očekujemo da bi radovi trebali biti okončani za dva mjeseca. Najveća prostorija će služiti za cjelodnevni boravak korisnika Centra i sastojat će se od kuhinje, dijela za društvene igre i biblioteke. Toaleti će biti prilagođeni za stare i invalidne osobe. Zainteresirani smo da se objekat što prije završi i stavi u funkciju kako bi naši stariji sugrađani mogli uživati u ovom prostoru", dodao je Babić.

Općina Centar je u prošloj godini otvorila jedan Centar za zdravo starenje u Ulici Maršala Tita 12, koji je zbog velike zainteresiranosti već popunio kapacitete, te se u tom smislu javila potreba za otvaranjem još ovakvih centara.