Sarajevo
6

Započela rekonstrukcija hiljadu metara saobraćajnice u Nahorevskim brdima

Klix.ba
Nakon što su okončani radovi na izgradnji glavnog cjevovoda i distributivnih vodova na Nahorevskim brdima, Seljama i Muharemovićima, Općina Centar Sarajevo je započela realizaciju projekta rekonstrukcije cesta na ovom području.

Za realizaciju projekta je zadužena firma Bosman, a dužina dionice koja će se raditi u prvoj fazi iznosi hiljadu metara.

Prema riječima Nedžmije Muhamedbegović iz Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje, vrijednost radova iznosi oko 180 hiljada maraka.

"Radovi su započeli tokom ove sedmice i trenutno se odvijaju planiranom dinamikom. Širina puta iznosi oko tri metra, a planirana su dva proširenja saobraćajnice na mjestima gdje postoji mogućnost, s obzirom da se radi o uskoj dionici. Završetak radova očekuje se za petnaestak dana, ukoliko to budu dozvoljavale vremenske prilike", istakla je Muhamedbegović.

Stanovnici pomenutih naselja su zadovoljni projektima koji se realizuju na ovom području.

"Zadovoljna sam radovima. Voda nam je svima potrebna, a mi je nismo imali decenijama. To je bio najveći prioritet za ovo područje i drago mi je što smo konačno dobili vodu u svojim domovima. Sada se radi i asfaltiranje. Krajnji rezultat će se vidjeti tek kada se radovi okončaju, ali u ovom trenutku mogu reći da sam jako zadovoljna projektima koji su urađeni u našoj mjesnoj zajednici", kazala je stanovnica Nahorevskih brda Hajrija Pandžić.

S obzirom na konfiguraciju terena i usku putnu komunikaciju iz Općine Centar su uputili apel stanovnicima pomenutih područja za strpljenje i saradnju sa izvođačima radova dok se projekat asfaltiranja ne okonča.