|

Zapečaćena VIK-televizija u Vlasenici

Zapečaćena VIK-televizija u Vlasenici
0
S
SRNA
12.2.2013. u 16:40
1
komentara
0

dijeljenja
Zapečaćena VIK-televizija u Vlasenici Vlasenica
Vlasenička "VIK-televizija" danas nije emitovala program, jer su odlukom načelnika te opštine Dragoslava Todorovića zapečaćene prostorije ove informativne kuće, te time zaposlenima onemogućen ulazak u radne prostorije - rekao je Srni vd direktora VIK-a Ozrenko Draškić.
On je naveo da je pečaćenje obavila tročlana opštinska komisija. "VIK-televizija ustanova je od javnog interesa i Skupština opštine Vlasenica jedina je nadležna da odlučuje o pitanjima važnim za tu ustanovu, a ne načelnik Todorović", ocijenio je Draškić.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović rekao je da je odluku donio nerado i da je ona privremena, ali da je bila neophodna zbog nerazjašnjenih odnosa u toj informativnoj kući i rizika da ne dođe do ozbiljnijih posljedica.

Odbornici SNSD-a, SDA i jedan odbornik SNS-a su na decembarskoj sjednici vlaseničke Skupštine razriješili dotadašnjeg direktora VIK-a Gordanu Milošević i imenovali vd direktora Ozrenka Draškića, dok SDS nije podržao tu odluku.

Formirana je i Komisija za primopredaju, koja je ušla u prostorije VIK-a i obavila popis, ali bez prisustva ranijeg direktora. "Poštujem odluke Skupštine opštine Vlasenica, ali komisija za primopredaju nije uradila svoj posao, već je novoizabrani direktor nasilno ušao u prostorije. S obzirom da nemam informacije o materijalnoj i finansijskoj situciji u VIK-u, a kao načelnik sam odgovoran za imovinu ove ustanove, odlučio sam da se prostorije privremeno zapečate", rekao je Todorović, kojeg je na načelničku funkciju kandidovao SDS.

Todorović je dodao da će u najskorije vrijeme formirati stručnu komisiju koja će pozvati oba direktora, odrediti datum i obaviti službenu primopredaju, te nakon toga sa rukovodstvom VIK-a dogovoriti dalju saradnju.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...