{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zapečaćena četiri call centra u Sarajevu, zatečeno 18 neprijavljenih radnika

F
16.5.2014. u 16:46
0
17
Zapečaćena četiri call centra u Sarajevu, zatečeno 18 neprijavljenih radnika
0
Zapečaćena četiri call centra u Sarajevu, zatečeno 18 neprijavljenih radnika
Foto: Ilustracija
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH danas su izvršili kontrolu pet kontakt centara, odnosno call centara na području Kantona Sarajevo i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zapečatili četiri kontakt centra u kojima su zatekli 18 neprijavljenih radnika.
Kontrolom je obuhvaćeno pet kontakt centara koji su obavljali djelatnost ispitivanja tržišta i ispitivanja javnog mnijenja i djelatnost prikljupalja i naplata računa i kreditnih kartica.

Predmet inspekcijskog nadzora bilo je kontrola zakonitosti poslovanja, poštivanje odredbi Zakona o doprinosima, Zakona o fiskalnim sistemima, Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH i drugih poreznih zakona. Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je 12 prekršajnih naloga sa iznosom novčanih kazni u ukupnom iznosu od 21.500 KM.

Izdata su dva rješenja o otklanjanju utvrđenih nepravilnosti.

U ovu aktivnost uključeni su inspektori Sektora za kontrolu velikih poreznih obveznika, istrage i obavještavanje, inspektori Sektora jedinstveni sistem i inspektori Odsjeka za inspekcijski nadzor Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: