{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zapažen nastup Tutističke zajednice Tuzlanskog kantona

S
11.12.2007. u 11:09
0
0
Zapažen nastup Tutističke zajednice Tuzlanskog kantona
0
Zapažen nastup Tutističke zajednice Tuzlanskog kantona
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona dobitnik je posebnog priznanja za doprinos ukupnom razvoju turizma na Sajmu privrede održanom u Brčko distriktu BiH. Organizatori Sajma su ovo priznanje dodijelili menadžmentu Turističke zajednice TK-a za poseban angažman na planu ukupne promocije turističkih kapaciteta.
U toku sajamske manifestacije na štandu Turističke zajednice su upriličeni prigodni promotivni sadržaji na kojima su prisustvovali brojni ugledni predstavnici međunarodnih i domaćih institucija i organizacija.

Među zvaničnicima na štandu je bio prisutan i supervizor za Brčko distrikt BiH, Rafi Gregorijan. U prigodnom razgovoru, direktor Turističke zajednice TK-a, mr. Almazaga Ćatović je istakao kako se međunarodna zajednica treba aktivnije uključiti u promociju turističkih kapaciteta BiH te inicirati aktivnosti u domaćim institucijama vlasti koje će rezultirati distanciranjem politike iz turističke djelatnosti.

Direktor Turističkog ureda TZ TK-a, mr. Almazaga Ćatović uručio je zahvalnicu predsjedniku Skupštine Brčko Distrikta BiH, dr. Milanu Tomiću za izuzetan doprinos razvoju turizma u Brčko distriktu i regiji sjeverostočne Bosne i Hercegovine.

Na 6. sajmu privrede održanom od 6. do 9. decembra u Brčko distriktu BiH predstavljeni su turistički potencijali Tuzlanskog kantona.

Na specijaliziranom štandu u okviru multimedijalne prezentacije predstavljene su atraktivne turističke destinacije u Tuzli, slano Panonsko jezero i Arheološki park Sojeničko naselje, Djevojačka pećina u Brateljevićima kod Kladnja, ski centar Karaula u Kladnju i prirodne ljepote planine Konjuh, uz ostale turističke destinacije koje posjećuje najveći broj turista.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: