Sve manja podrška
1

Zanimljivo zapažanje opozicionara: Majice s Dodikovim likom nisu htjeli obući svi SNSD-ovi zastupnici

N. V.
Foto: Semberija.info
Foto: Semberija.info
PDP-ov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slaviša Marković prokomentarisao je današnji dolazak dvoje državnih parlamentaraca u majici s likom Milorada Dodika. Bijeljinac Marković se pita zar niko više nije htio podržati Dodika, a njegove skupove je nazvao tendecioznim.
"Danas smo vidjeli dva poslanika SNSD-a iz Predstavničkog doma BiH koji su izašli na konferenciju za medije u majicama sa slikom Milorada Dodika, a s druge strane sve poslanike opozicije kako su svi zajedno izašli na press. Šta se to dešava u SNSD i koaliciji da se stiče utisak da Dodika u Sarajevu brane samo Sanja Vulić i Milorad Kojić?", zapitao se Marković.

On je istaknuo da je danas u parlamentarnoj sali bilo sedam poslanika SNSD-a i koalicije, ali da su podršku Dodiku pokazali samo njih dvoje.

"Za (Nebojša) Radmanovića, Obrena (Petrović), (Miroslav) Vujičića i druge nije bilo majica? Ili pak samo dvoje još imaju volju da brane šefa, odnosno svog Boga, kako ga Vulićeva zove?", kazao je.

On tvrdi da se podrška Dodiku osipa, a njegov skup "Suđenje Srpskoj" je nazvao tendecioznim, što ga čini jednim od rijetkih opozicionara koji se usudio reći da se sudi Dodiku, a ne entitetu.

"Jučer smo čuli istup visokog funkcionera SNSD Lazara Prodanovića, koji je tu stranku nazvao najgorom i mafijaškom organizacijom, a već danas vidimo da se likom i djelom Dodika diče samo dvoje. Ništa bolja slika nije bila ni na tribini SNSD u Bijeljini, tendeciozno nazvanoj "Suđenje Srpskoj", gdje je bilo tek par funkcionera, što pokazuje da ih sve više bježi od Dodika", poručio je Marković.