BiH
43

Zanimljivi videosnimci bh. političara

Piše: Er. M.
Mnogo zanimljivih videosnimaka bh. političara moguće je pronaći na YouTubeu, a koji na najbolji način pokazuje da se naša politička elita ne razlikuju mnogo od prosječnog stanovnika BiH. Naravno, ako ne računamo primanja, nekretnine i dugovanja. Neki od njih se šale na račun stanovnika, drugi pjevaju svom biračkom tijelu, dok se treći žale na plaću od 4.700 KM.

Kada pomislite da bahatosti političara, u jednoj od najtežih kriza u kojoj se BiH nakon rata nalazi, nema kraja, oni vas iznenade. Tako je bivši ministar trgovine FBiH Milorad Bahilj, nakon sastanka 2012. godine sa generalnim direktorom BH Gasa Adnanom Kresom, na pitanje novinara kako preživjeti poskupljenje, uz ciničan smijeh kratko odgovorio: "Štedite, nemojte jest'!"

Predizborna kampanja 2014. godine ostat će između ostalog upamćena i po teatralnom govoru bivšeg predsjednik SDP BiH Zlatka Lagumdžije.

"Mi nismo takva partija, mi smo Titova partija! Partija koja stoji iza ljudi, ispred ljudi i koja će ovu zemlju napraviti jednu, jedinu i ujedinjenu. S vama to možemo, bez vas neka nam je bog na pomoći jer i bog će nam pomoći kada uradimo sve što možemo. Bog pomaže onima koji vjeruju i onima koji urade sve. Je li tako nano?", rekao je Lagumdžija članovima i simpatizerima stranke, a posebno se obraćajući jednoj starijoj gospođi u publici.

Darko Babalj, zastupnik SDS-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, požalio se novinarima kako ima najmanju plaću u državnom Parlamentu, a koja iznosi 4.700 KM.

"Nemam ništa više", kazao je Babalj.

Ipak najpopularnija izjava je izjava bivšeg premijera Vlade Federacije BiH Nedžada Brankovića koji je u jednom od intervjua kazao kako ne zna na koji način je kupio stan, ali da mu je poznato kako ga je kupio po zakonu.

Džejla Glavović Očuz, poznata bh. manekenka, 2014. godine bila je kandidatkinja za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

"Ono na što ću se ja fokusirati jeste upravo kultura. Moda je kultura svake zemlje i ono što će biti moj fokus je upravo modna industrija", izjavila je Glavović Očuz.

Bh. manekenka ipak nije uspjela proći u Federalni parlament.

Predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić u jednom od intervjuu pohvalio se kako je narod zaljubljen u njega.

"Gdje god prođem stvarno, ja sam rock zvijezda. Ja nemam taj problem s građanima, svi su građani zaljubljeni u mene", rekao je Radončić.

Bivši zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Jovičić pokazao je svoje izvanredne vokalne sposobnosti u emisiji Udri muški.

Naime, Jovičić je u emisiji otpjevao pjesmu "Prođoh Bosnom kroz gradove", a njegovu izvedbu ostali gosti ispratili su s osmijehom na licu.

Zanimljiv je i video zastupnika SDA u državnom Parlamentu Šemsudina Mehmedovića koji u svojoj YouTube emisiji pokušava doći do odgovora na pitanje "šta je to laž".

A poznato je da se predsjednik entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik, ne libi stati za mikrofon. Dodik je u više navrata pokazao svoje "pjevačko umijeće", a procijenite sami kako to zvuči u videosnimku sa skupa kada je posjetitelje obradovao izvođenjem pjesme "Boem" koja glasi: "Jednoga dana žalit će mnogi što me više nema".