|

Zamjenik visokog predstavnika posjetio Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu

Zamjenik visokog predstavnika posjetio Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu
0
Klix.ba
16.12.2014. u 14:32
2
komentara
0

dijeljenja
"Služba za poslove sa strancima značajan je faktor u izgradnji stabilnog i snažnog sigurnosnog sektora Bosne i Hercegovine te je svojim predanim radom dala veliki doprinos jačanju vladavine prava u BiH i borbe protiv svih oblika ilegalnih migracija", ovo je tokom današnje nastupne posjete Službi za poslove sa strancima istaknuo prvi zamjenik visokog predstavnika David M. Robinson.
Foto: SRNA Foto: SRNA


Tokom obilaska Imigracionog centra u Istočnom Sarajevu i sastanka sa direktorom Službe Draganom Mektićem, Robinson je izrazio spremnost OHR-a da i dalje pruža podršku Službi kao odličnom partneru u ostvarivanju zajedničkog cilja – održavanju sigurnog okruženja za sve građane BiH.

Foto: SRNA Foto: SRNA


Direktor Mektić prezentirao je dosadašnje rezultate rada Službe kroz koje je ova državna institucija prepoznata kao pouzdan partner imigracionim službama EU i regiona, kao i prioritete u daljem radu s ciljem efikasne borbe protiv svih oblika ileglanih migracija.

Foto: SRNA Foto: SRNA


Na tom planu, kako je zaključio, presudna je saradnja prvenstveno sa regionalnim, a onda i međunarodnim organizacijama koje se bave ovom problematikom, naglašavajući kako u tom smislu izrazito cijeni podršku koju Službi i njenim aktivnostima pruža Ured visokog predstavnika u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...