{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zamjenik šefa delegacije EU posjetio EDUS

21.9.2017. u 17:05
43
0
Zamjenik šefa delegacije EU posjetio EDUS
43
Zamjenik šefa delegacije EU posjetio EDUS
Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Khaldoun Sinno, posjetio je danas trenutno aktivne grupe za rad s djecom s poteškoćama u razvoju, koje vodi nevladina organizacija EDUS – Edukacija za sve.
Osim što se upoznao sa naučnom metodologijom koju ova organizacija primjenjuje u radu s djecom, zamjenik šefa Delegacije EU Sinno se također upoznao sa roditeljima koji su koji su početkom ove školske godine pokrenuli kampanju "Gdje je moja škola?", kako bi skrenuli pažnju na potrebu za boljom institucionalnom podrškom programu intenzivnog rada sa djecom s poteškoćama u razvoju, u okvirima kvalitetnijeg sistemskog rješenja za obrazovanje i podršku djece.

Nakon srdačnog razgovora s roditeljima, zamjenik šefa Delegacije EU Sinno je pozdravio njihove aktivnosti i angažman u realizaciji prava njihove djece. Također je izrazio zadovoljstvo da u BiH postoji tako napredna praksa kao i mogućnost za poboljšanje postojećeg sistema podrške djeci, te nadu da će domaće vlasti prepoznati tu mogućnost i pružiti odgovarajuću podršku, što je EU već činila kroz projekte sa UNICEF-om i UNDP-om u kojima je EDUS bio jedan od aktera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: