{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić održao predavanje

F
3.12.2007. u 15:34
0
0
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić održao predavanje
0
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić održao predavanje
Foto: Flickr
Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić danas je u Centru za obuku za mirovne operacije (PSTOC) u Butmiru kraj Sarajeva održao predavanje polaznicima dvosedmičnog pilot kursa o temi "Sigurnosna politika BiH".
Obuku za djelatnike agencija za provedbu zakona u BiH i institucija uključenih u kreiranje i provedbu sigurnosne politike organiziralo je Ministarstvo sigurnosti BiH u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH i državnim ministarstvima odbrane i vanjskih poslova.

Kako je u izjavi za medije datoj uoči spomenutog predavanja istaknuo doministar Krešić, svrha obuke jeste predstavljanje dokumenta - Sigurnosna politika BiH koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, a kojim su definirani ciljevi, načela i elementi sigurnosne politike, uključujući i rizike i izazove koji mogu utjecati na ukupnu sigurnost unutar BiH.

- Posebna pažnja bit će posvećena razmatranju elemenata sigurnosne politike, kako unutarnjoj, vanjskoj i socijalnoj politici, tako i ljudskim pravima i slobodama, demokratizaciji i zaštiti okoliša - pojašnjava Krešić.

Prema njegovim riječima, dokumentom Sigurnosna politika BiH ujedno je definiran okvir za upostavu sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine.

Spomenuti pilot kurs drugi je iz ciklusa posvećenog razradi smjernica sadržanih u dokumentu Sigurnosna politika BiH (prvi je okončan u julu o.g.).

Obuka koja je u toku trebala bi biti okončana 14. decembra za kada je planirana dodjela certifikata tridesetorici novih polaznika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: