{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić održao predavanje

F
3.12.2007. u 15:34
0
0
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić održao predavanje
0
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić održao predavanje
Foto: Flickr
Zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić danas je u Centru za obuku za mirovne operacije (PSTOC) u Butmiru kraj Sarajeva održao predavanje polaznicima dvosedmičnog pilot kursa o temi "Sigurnosna politika BiH".
Obuku za djelatnike agencija za provedbu zakona u BiH i institucija uključenih u kreiranje i provedbu sigurnosne politike organiziralo je Ministarstvo sigurnosti BiH u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH i državnim ministarstvima odbrane i vanjskih poslova.

Kako je u izjavi za medije datoj uoči spomenutog predavanja istaknuo doministar Krešić, svrha obuke jeste predstavljanje dokumenta - Sigurnosna politika BiH koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, a kojim su definirani ciljevi, načela i elementi sigurnosne politike, uključujući i rizike i izazove koji mogu utjecati na ukupnu sigurnost unutar BiH.

- Posebna pažnja bit će posvećena razmatranju elemenata sigurnosne politike, kako unutarnjoj, vanjskoj i socijalnoj politici, tako i ljudskim pravima i slobodama, demokratizaciji i zaštiti okoliša - pojašnjava Krešić.

Prema njegovim riječima, dokumentom Sigurnosna politika BiH ujedno je definiran okvir za upostavu sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine.

Spomenuti pilot kurs drugi je iz ciklusa posvećenog razradi smjernica sadržanih u dokumentu Sigurnosna politika BiH (prvi je okončan u julu o.g.).

Obuka koja je u toku trebala bi biti okončana 14. decembra za kada je planirana dodjela certifikata tridesetorici novih polaznika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: